Om ruimte te besparen hebben we een flexibel afwasteiltje. Het zijn 4 stangetjes met een stuk legergroen zeil ertussen. Als je hem vult moet het ding vanzelf waterpas gaan staan. Maar toch; ruimtebesparing is zijn kracht, stabiliteit zijn uitdaging. Om hier in af te kunnen wassen zonder de helft van het water over je tenen te krijgen moet ie eigenlijk in een gootsteen staan. In Koroni stond ik af te wassen met mijn flexibele teiltje in een te lage gootsteen en opeens viel er iets vanuit het balkenplafond, rakelings langs mijn hoofd. Precies door de anderhalve centimeter ruimte tussen de rand van het teiltje en de gootsteen.

De hagedis een kontje geven

Het bleek een hagedis die op een van de balken had gezeten en waarschijnlijk zo nieuwsgierig was naar mijn flexibele fenomeen dat hij zich net iets te ver over de balk had uitgestrekt. Volledig in paniek probeerde hij zich uit de gootsteen omhoog te werken, maar het oppervlak was te glad. Zijn groene koppie hupte keer op keer naast mijn teiltje omhoog en verdween weer naar beneden. Nadat ik mijn teiltje in een andere gootsteen had gezet gaf ik de hagedis een kontje met mijn afwasborstel. Hij kwam eruit, maar op het grote aanrechtblad wilde hij zich zo snel mogelijk verstoppen. Het eerste wat hij tegenkwam was een schuursponsje, hij spurtte hierop af en wurmde zijn hoofd onder het sponsje. Ik vermoed hier enige verwantschap met de struisvogel, want zijn achterpoten en staart staken er nog onderuit.

De confrontatie

Ik besloot om hem met dit belachelijke gedrag te confronteren, nam een foto met mijn iPhone, tilde het sponsje op, hield de foto voor zijn neus en zei: ‘Hagedis, wat vind je zelf, ziet dit er niet een beetje stupide uit?’ Hij keek vluchtig naar de foto, haalde zijn tong tussen z’n lippen door, en grijnsde naar mij; ‘ Wat bedoel je? Zo’n volwassen vent met een flexibel afwasteiltje?’

3 Comments

  1. Hé Sander, Sabine en Kai,

    Met veel plezier lees ik jullie reisverslagen. Je schrijft het zo beeldend hilarisch dat ik geen enkele moeite heb het voor me te zien. Heel veel plezier nog daar!

    Groetjes, José

  2. Ga zo door Sander en wij genieten mee. Heerlijk.

    grts herman